Language:

AjankohtaistaLuovakka.fi-sivusto luonnontuotteiden myyjille ja ostajille

lokakuuta 20, 2017
Kuka myy hilloja? Kuka myy Inarijärven siikaa? Mistä voin ostaa pajuparkkia? Poronlihaakin pitäis saada. Ostatko tai myytkö luonnontuotteita? Oletko kaivannut kuntaan luonnontuotealan myynti- ja yhteistyöverkostoa?

Uutta Inarissa! Loppuvuodesta Elinkeinot & kehitys Nordica avaa Luovakka.fi-sivuston, josta löytyvät Inarin kunnan ja lähiseudun luonnontuotteiden myyjät, raaka-aineiden tuottajat ja alan kehittäjät. Ja mikä parasta: sivuille tulee myös Luovakka-Tori, jossa voitte ”huudella” osto- tai myyntitarpeitanne.

Kenelle Luovakka.fi on tarkoitettu?

a) Luonnontuotteiden tuottajia eli myyjiä ovat kalastajat, poromiehet, marjojen ja sienten poimijat, yrttien viljelijät, käsityömateriaalien tuottajat, polttopuiden tekijät, maataloustuottajat, luonnontuotteita hyödyntävät hyvinvointiyritykset, kullankaivajat jne.
b) Luonnontuotteiden jatkojalostajia eli ostajia ovat kalan- ja poronlihanjalostajat, elintarvikekaupat, välittäjät, ravintolat, julkinen keittiö, kosmetiikkateollisuus, käsitöiden myyjät, matkamuisto- ja lahjatavaramyymälät jne.
c) Luonnonvarojen kehittäjiä ovat esim. koulutuslaitokset (SAKK), elinkeinoyhtiöt, rahoittajat, vakuutusyhtiöt, hankeorganisaatiot ja muut alan kehittämiseen liittyvät toimijat.


Mitä luovakka.fi:ssä myydään ja ostetaan?

Sivustolla yritykset voivat myydä kaikkia alueen luonnontuotteisiin liittyviä raaka-aineita, elintarvikkeita, jatkojalosteita ja palveluja. Kauppapaikalla voi olla esittelyssä esim. kalaa ja poroa eri muodoissa, marjoja, sieniä, yrttejä, polttopuita, luonnon raaka-aineista tehtyjä käsityömateriaaleja, puukäsitöitä ja hyvinvointituotteita, joissa osana
on paikalliset luonnontuotteet (esim. yrtit).

Tuotteiden tulee olla peräisin meiltä pohjoisesta, mutta jalostajat ja välittäjät voivat olla mistä päin Suomea ja maailmaa tahansa, kunhan hyödyntävät alueemme raaka-aineita tai jalosteita. Luontoretkistä sivustolle sopivat esim. marjanpoiminta- ja muut alaan liittyvät retket.

Luovakka-Torilla esitellään siis konkreettiset pikaiset tarpeet (tarjouksessa oltava päivämäärä) ja perusyrityskortilla yleisesittelyt kuvien kera yleisesti.

Miten pitää toimia?

Mikäli haluat mukaan käyttäjille maksuttomaan palveluun yritystiedoillasi, ota yhteys Nordicaan sähköpostilla nordica@inari.fi tai soita Marja Männistölle, puh 0400 231765. Otamme teihin yhteyttä.

Luovakka-Torille ei tarvitse lähettää erillistä lomaketta, sillä te täytätte itse ”torihuutonne” tulevilla luovakka.fi-sivustolla.Mitä sitten?

Kun olemme syöttäneet yritystietonne ja olemme saaneet nettisivuston auki marraskuun puolessa välin, kutsumme teidät vielä verkostotreffeille Ivaloon, jossa voimme käydä vielä läpi verkoston yksityiskohtia ja varsinaisen myynnin pelisäännöt. Pidätämme oikeuden muokata yritystekstienne kirjoitusasua ja valita julkaistavat yritykset varmistaaksemme sivujen yhteyden Inariin.

Lisätietoa: 
Elinkeinot & kehitys Nordica
kehittämiskoordinaattori Marja Männistö
gsm 0400-231765
marja.mannisto@inari.fi

YRITYSTIETOLOMAKE (Word-versiona):
//media.voog.com/0000/0027/2939/files/Luovakkasivuston%20yrityskortti%20yrityksille%20t%C3%A4ytett%C3%A4v%C3%A4ksi.doc

YRITYSTIETOLOMAKE (pdf-versiona) :
//media.voog.com/0000/0027/2939/files/Luovakkasivuston%20yrityskortti%20yrityksille%20t%C3%A4ytett%C3%A4v%C3%A4ksi.pdf

Sivun kuvat: Ruokakuvat: Paadar Images ja marjakuvat Jouni Kyrö