Language:

Arctic Outdoor -hankeArctic Outdoor – Turvallisuutta ja terveyttä tunturista -hanke

Hankkeen kesto 1.9.2017–31.10.2019

Tulevaisuuden matkailutrendien ja asiakastarpeiden tunnistaminen sekä yhdistäminen paikallisiin vahvuuksiin ovat tärkeässä osassa kestävän ja kehittyvän matkailualueen kehittämisessä. Arctic Outdoor –hankkeen tavoitteena on rakentaa Saariselän alueesta kansainvälisesti tunnettu ja houkutteleva arktinen ulkoliikuntakeskus.

Hanke on saanut alkunsa paikallisten toimijoiden tunnistamista kehittämistarpeista. Hankesuunnittelua on tehty yhdessä Saariselän yrittäjien sekä elinkeinojen kehittäjien kanssa. Hanke on käynnistynyt syksyllä 2017. Hankkeessa rakennetaan Saariselän alueelle yhtenäinen Arctic Outdoor –brändi, jota testataan, kehitetään ja markkinoidaan kansainvälisesti. Hankkeen aikana tuotteistetaan kesä- ja talvimatkailupaketti sekä vasta-alkajille suunnattu matkailupaketti yhteistyössä kansainvälisen matkanjärjestäjän kanssa. Lisäksi toteutetaan turvallisuusohjeistus alueen matkailijoille, avataan brändin alaisuuteen omat internet-sivut sekä hankitaan aiheeseen sopivaa valokuva- ja videomateriaalia.

Hankebudjetti on 149 822€. Rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Lapin liitto, Elinkeinot & kehitys Nordica, Holiday Club Saariselkä, Inari-Saariselkä Matkailu Oy, Inari-Saariselkä Vuokrahuoneistot, Lapland Hotel Riekonlinna, Lapland Safaris North Oy, Saariselkä Ski & Sport Resort Oy, Saariselän alueen hoito-osuuskunta, Saariselän Keskusvaraamo Oy, Saariselän tunturihotellit Oy ja Suomen latu/Suomen latu Kiilopää.

Lisätietoja:

Anni Kyösti                                Hankekoordinaattori                          anni.kyosti@inari.fi                                 040-8212362